Kortsnuitige Honden
Hoeveel slaapt een Boxer

Hoeveel slaapt een Boxer?

Boxers zijn actieve honden met een hoge energiebehoefte en ze lijken altijd onderweg te zijn, dus is het gebruikelijk dat eigenaars vragen, “hoeveel slapen Boxers?”. Deze gids behandelt alle aspecten van gezond slapen, waaronder normale slaappatronen en factoren die veranderingen in de slaap veroorzaken.

Slapen Boxers veel?

Hoe lang Boxers slapen hangt af van verschillende factoren, zoals hun leeftijd, algemene gezondheid en de hoeveelheid beweging die ze elke dag krijgen. Boxers hebben de neiging ’s nachts te slapen en overdag stiekem een paar korte dutjes te doen.

Een volwassen Boxer slaapt gewoonlijk 12-14 uur op 24, mits ze gezond zijn en geen stress ervaren. Omdat Boxers actieve honden zijn, hebben ze de neiging niet langer dan een uur of 2 te dutten als er thuis niets anders aan de hand is.

De meeste slaap wordt beschouwd als lichte slaap of dutten en ongeveer 10% is diepe slaap, ook bekend als REM slaap (rapid eye movement). Het is tijdens de REM slaap dat dromen voorkomt. Net als wij maken honden verschillende slaapcycli door als ze slapen en ze kunnen tussen de cycli wakker worden om zich te herpositioneren, te eten of te drinken, voor ze weer gaan slapen.

Hoeveel uur per dag slapen Boxers?

De tijd die een Boxer slapend kan doorbrengen heeft voor een groot deel te maken met hun leeftijd. Puppy’s hebben de neiging veel vaker een dutje te doen dan volwassen honden. De gezondheid van een Boxer bepaalt ook hoeveel slaap ze krijgen.

Hoeveel slaapt een Boxer pup?

Puppy’s slapen veel meer dan volwassenen, vooral tijdens de eerste 9 – 12 maanden. Dit komt omdat het grootste deel van hun ontwikkeling en leren in deze tijd gebeurt, dus verbruiken ze veel meer energie dan een volwassen hond.

  1. puppy van 3 maanden

Als ze 3 maanden oud zijn, maakt je Boxer puppy zijn eerste grote groeispurt door en ze zullen veel energie hebben in korte uitbarstingen. Ze zullen ook heel snel moe zijn en gedurende de dag verschillende dutjes van 1-2 uur doen.

s Nachts zou een 3 maanden oude puppy ongeveer 6 of 7 uur moeten slapen, maar ze kunnen gedurende deze tijd een of twee keer wakker worden. De totale slaaptijd van een 3 maanden oude Boxer pup bedraagt ongeveer 16-18 uur per dag.

  1. 6 maanden oude puppy

Tegen de tijd dat je Boxer pup 6 maanden oud is, is hij goed in zijn ontwikkeling. De meeste puppy’s beginnen op deze leeftijd tandjes te krijgen, zodat hun slaap verstoord kan worden omdat ze zich nogal ongemakkelijk zullen voelen. Dit gaat meestal na een paar weken over. Het slaappatroon op 6 maanden leeftijd is vergelijkbaar met dat van een pup van 3 maanden, maar ze dutten overdag misschien minder vaak. Je moet verwachten dat je Boxer pup 15 of 16 uur per dag slaapt als hij 6 maanden oud is.

  1. 9 maanden oude puppy

Tegen de leeftijd van 9 maanden zullen de meeste Boxer puppy’s hun volwassen lengte bereikt hebben en zullen hun hersenen volledig ontwikkeld zijn. Ze hebben nu al die extra energie die niet meer gebruikt wordt om de groei van hun lichaam te voeden. Een 9 maanden oude Boxer pup kan overdag slechts een paar korte dutjes van 1 – 2 uur doen, met een gemiddelde slaaptijd van 12-14 uur per dag.

Hoeveel slaapt een volwassen Boxer?

Boxers hebben een langere adolescentieperiode dan veel andere rassen en worden tot de leeftijd van 2 jaar nog als puppy beschouwd. Tegen die tijd moeten ze zich in een normaal slaappatroon gesetteld hebben, met 2 of 3 korte dutjes overdag van 1-2 uur en 6 – 8 uur slaap gedurende de nacht. Van een volwassen Boxer wordt verwacht dat hij tussen 12 en 14 uur per dag slaapt.

Je kunt merken dat je Boxer snurkt of knort tijdens zijn slaap. Dit is normaal voor het ras, want ze hebben een korte snuit en een afgeplat gezicht, wat een luidruchtige ademhaling veroorzaakt. Snurken is meestal geen probleem, maar als het snurken luider wordt of je Boxer klinkt alsof hij moeite heeft met ademhalen tijdens de slaap, vraag dan advies aan de dierenarts.

Kunnen Boxers te veel slapen?

Boxers slapen van nature langer naarmate ze ouder worden, maar ze kunnen hun slaapperioden plotseling verlengen als ze ziek zijn. Als je een verandering in de slaapgewoonten van je Boxer opmerkt, is het eerste wat je moet doen een dierenarts raadplegen om een ongediagnosticeerde ziekte uit te sluiten.

Als je Boxer fit en gezond verklaard wordt moet je naar hun normale dagelijkse routine kijken. Als ze lange tijd alleen gelaten worden kunnen ze een vorm van depressie of verlatingsangst hebben, wat bij honden heel gewoon is.

Je kunt dit tegengaan door wat tijd te besteden aan spelletjes met je hond, een nieuw gedrag te trainen of een nieuwe activiteit uit te proberen, zoals behendigheid of zwemmen.

Waarom snurken boxers?

Snurken komt veel voor bij Boxers. Het wordt veroorzaakt door hun verkorte luchtwegen en nauwe neusgaten. Een langgerekt zacht verhemelte kan ook de schuldige zijn. Dit veroorzaakt dat overtollig weefsel de luchtpijp gedeeltelijk blokkeert en resulteert in knorren en snurken tijdens de slaap.

Allergieën en zwaarlijvigheid kunnen ook snurken en slaapapneu bij Boxers tot gevolg hebben, omdat vet rond de nek en/borst de luchtstroom en de uitzetting van de longen vermindert. Slaaphoudingen kunnen ook snurken veroorzaken als de nek gedeeltelijk samengedrukt is of als het gezicht van de hond bedekt is. Slapen op de rug kan ook snurken veroorzaken, maar Boxers hebben alleen de neiging op hun rug te slapen als ze het te warm hebben. Het blootleggen van de buik helpt om de lichaamstemperatuur te verlagen.

Je kunt de kans dat je Boxer snurkt verkleinen door hun gewicht te beheersen met een vetarm dieet, het aantal traktaties dat ze krijgen te verminderen en ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen.

Andere dingen die je kunt doen zijn ze op allergieën laten testen, ze laten behandelen voor stenotische neusgaten (nauwe neusgaten) of veranderen waar ze slapen.

Waarom slaapt mijn Boxer ’s nachts niet?

Er zijn verschillende redenen waarom je Boxer ’s nachts misschien niet slaapt. Het eerste wat je moet doen is hun dag routine overwegen. Boxers zijn actieve honden, dus als ze overdag niet genoeg beweging krijgen, kunnen ze te onrustig zijn om ’s nachts te slapen.

Te veel gelegenheid hebben om overdag te dutten zal tot gevolg hebben dat je hond ’s avonds niet moe is. De dagelijkse bewegingsroutine van je Boxer moet minstens 30 minuten loslopende lichaamsbeweging bevatten, zoals rennen, zwemmen of spelen met andere honden.

Om je Boxer te helpen zich ’s nachts meer op zijn gemak te voelen, kun je ze voor het slapengaan ook meenemen op een korte wandeling van 10 minuten. Dit geeft ze de gelegenheid om naar het toilet te gaan, een beetje te verkennen en de benen te strekken.

Overweeg de slaapgelegenheid van je Boxer. Als ze ’s nachts in een krat liggen, is de kist dan groot genoeg? Een bench moet genoeg ruimte bieden om je hond te laten staan, liggen en draaien zonder de zijkanten van de kist te raken, maar er mag geen extra ruimte zijn. Als de kist te klein is zal je Boxer zich ongemakkelijk voelen. Te groot en ze kunnen een uiteinde van de kist als toilet gebruiken.

Scheidingsangst is een andere mogelijke oorzaak van slecht slapen ’s nachts. Als je Boxer grote delen van de dag bij jou of andere leden van je huishouden doorbrengt, kan hij zich angstig voelen als hij ’s nachts alleen gelaten wordt.

Honden zijn sociale dieren en ze voelen zich veel veiliger als ze in een samenraapsel met een andere hond of hun baasje slapen. Als je Boxer ’s nachts niet goed slaapt, probeer dan hun hondenbed of bench naar je slaapkamer of de deuropening naar je kamer te verplaatsen, zodat ze zich dichter bij je voelen. Als je wilt, kun je je Boxer toestaan bij je op bed te slapen.

Kunnen Boxers buiten slapen?

Buiten slapen is niet geschikt voor Boxers, want ze zijn gevoelig voor temperatuurveranderingen. Ze zijn een brachycefaal ras, wat betekent dat ze een geplet gezicht hebben en een verminderde luchtstroom door hun neus en luchtpijp.

Dit betekent ook dat ze hun lichaamstemperatuur niet zo goed kunnen regelen als andere rassen. Hijgen om de warmte te verminderen is niet effectief voor Boxers en in de winter is hun enkel gelaagde vacht niet voldoende om ze warm te houden.

Je Boxer zou alleen buiten mogen slapen als hij een speciale kennel heeft, met een veilige deur en temperatuurregeling. Dit vereist een AC-apparaat met zowel verwarmings- als koelingsmogelijkheden. Je Boxer mag ’s winters nooit buiten slapen als je veel sneeuw en ijs krijgt.

Afgezien van het klimaat hunkeren Boxers naar aandacht, dus alleen buiten slapen kan ze veel stress bezorgen. Dit kan leiden tot ongewenst gedrag zoals blaffen en janken, wat zowel de slaap van je buren als die van jezelf verstoort en je hond een angstig gevoel geeft bij het slapengaan.

Voor hun gezondheid moeten Boxers binnenshuis slapen. Ze hoeven niet hetzelfde bed of dezelfde kamer te delen als jij, maar hun slaapruimte moet een stabiele temperatuur hebben om een slechte gezondheid te voorkomen en een betere slaap te bevorderen.

Over Mij

Hoi, ik ben Ton.Ik ben altijd gefascineerd geweest door kortsnuitige honden, en ik deel graag mijn kennis en ervaring met andere hondeneigenaren. Via kortsnuitigehonden.nl hoop ik dat je alle informatie vindt die je nodig hebt om je hond gelukkig en gezond te houden.