Kortsnuitige Honden

Hoeveel slaapt een Franse Bulldog?

Een van de aantrekkelijkste eigenschappen van een Franse Bulldog is zijn energieke en speelse persoonlijkheid, maar de Franse Bulldog staat ook bekend om zijn liefde voor een goed dutje. Hoeveel slaapt de Franse Bulldog? Is het normaal dat ze zo lang slapen? Lees verder om meer te weten te komen.

Slaapt een Franse Bulldog veel?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op hoeveel een hond zal slapen, zoals activiteitsniveau, persoonlijkheid en geestelijke gezondheid. Franse Bulldogs kunnen in een periode van 24 uur tussen de 10 en 16 uur slapen. Franse Bulldogs slapen meer dan andere rassen omdat ze niet zo veel beweging nodig hebben en zich gemakkelijk kunnen overbelasten.

De meeste slaap wordt beschouwd als lichte slaap of dutten en ongeveer 10% is diepe slaap, ook bekend als REM slaap (rapid eye movement). Tijdens de REM slaap droomt je hond. Net als wij maken honden verschillende slaapcycli door als ze slapen en ze kunnen tussen de cycli wakker worden om zich te herpositioneren of te eten en drinken, voor ze weer gaan slapen.

Hoeveel uur per dag slaapt een Franse Bulldog?

De tijd die een Franse Bulldog slapend kan doorbrengen heeft voor een groot deel te maken met zijn leeftijd. Puppy’s hebben de neiging veel vaker te dutten dan volwassen honden. De gezondheid van een Franse Bulldog zal ook bepalen hoeveel slaap hij nodig heeft.

Hoeveel slaapt een Franse Bulldog puppy?

Tijdens de eerste levensmaanden kunnen Franse Bulldog puppy´s wel 18 uur per dag slapen, omdat hun lichaam een snelle ontwikkeling en groei doormaakt.

Puppy van 3 maanden

Als hij 3 maanden oud is, groeit je Franse Bulldog pup snel en zal hij een hoge energiedrift hebben. Hij zal ook heel snel moe zijn en gedurende de dag verschillende dutjes van 1-2 uur doen.

Je Franse Bulldog puppy zou op deze leeftijd ook moeten beginnen met ’s nachts door te slapen, gedurende 6-8 uur. Dit maakt een gemiddelde van 16-18 uur slapen per dag.

6 Maanden oude puppy

Tegen de leeftijd van 6 maanden is je Frenchie pup al wat verder gevorderd in zijn ontwikkeling. Dit is het moment waarop de nieuwe tandjes doorkomen en je pup slaperig en gefrustreerd kan zijn. Dit is normaal, net zoals we bij menselijke peuters zien. Dit gaat meestal na een paar weken over. Slaappatronen van een 6 maanden oude pup lijken op die van een 3 maanden oude pup, maar ze dutten overdag misschien minder vaak.

9 Maanden oude puppy

Een 9 maanden oude Franse Bulldog puppy zal bijna een volwassen grootte bereikt hebben en zijn hersenen zullen volledig ontwikkeld zijn. Dit betekent dat je Franse Bulldog veel extra energie zal hebben die niet voor de groei gebruikt wordt. Je 9 maanden oude Frenchie zal overdag misschien maar een paar korte dutjes doen, met een gemiddelde slaaptijd van 12-16 uur per dag.

Hoeveel slaapt een volwassen Franse Bulldog?

Frenchies worden als volwassen beschouwd tussen 12 en 18 maanden oud. In dit stadium zijn ze niet meer in de groei en moeten ze zich gesetteld hebben in een normaal slaappatroon met 2 of 3 korte dutjes overdag en 7 of 8 uur slaap ’s nachts.

Van een volwassen Franse Bulldog wordt verwacht dat hij tussen 10 en 14 uur per dag slaapt, wat veel minder is dan van een Franse Bulldog pup, maar nog steeds meer dan van veel andere hondenrassen.

De grootste reden hiervoor is de manier waarop ze gefokt zijn. Brachycephalische rassen hebben de neiging meer te slapen door de vorm van hun hoofd en hun verkorte gezicht. Ademhalingsmoeilijkheden kunnen leiden tot gebroken of onderbroken slaap, wat betekent dat je Frenchie meer gelegenheid zal zoeken om overdag een dutje te doen.

Kan een Franse Bulldog te veel slapen?

Franse Bulldogs slapen alleen langer als ze ziek zijn, pijn hebben of lijden aan een slechte geestelijke gezondheid. Als je Frenchie verder gezond is maar meer dan normaal lijkt te slapen, is het eerste wat je moet doen een dierenarts raadplegen om een mogelijke ziekte uit te sluiten.

Als je Frenchie fit en gezond verklaard wordt, moet je naar zijn normale dagelijkse routine kijken. Als je Franse Bulldog lange tijd alleen gelaten wordt, kan hij een vorm van depressie krijgen, wat bij honden heel gewoon is.

Je kunt dit tegengaan door wat tijd te besteden aan spelletjes met je hond, een nieuw gedrag te trainen of een nieuwe activiteit uit te proberen, zoals behendigheid of zwemmen.

Waarom snurkt een Franse Bulldog?

Elke Franse Bulldog eigenaar zal je vertellen dat Frenchies snurken… heel veel. Snurken komt vaak voor bij brachycephalische rassen door hun verkorte luchtwegen en nauwe neusgaten. Een langwerpig zacht verhemelte zorgt ervoor dat overtollig weefsel de luchtpijp gedeeltelijk blokkeert, wat knorren en snurken tijdens de slaap veroorzaakt.

Allergieën en zwaarlijvigheid kunnen bij een Franse Bulldog ook snurken en slaapapneu tot gevolg hebben, net als hun slaaphouding.

Je kunt de kans dat je Frans snurkt verkleinen door zijn gewicht te beheersen met een vetarm dieet, hem minder lekkers te laten eten en ervoor te zorgen dat hij voldoende beweging krijgt.

Andere dingen die je kunt doen zijn je hond op allergieën laten testen, hem laten behandelen voor stenotische neusgaten (nauwe neusgaten) of veranderen waar je hond slaapt.

Waarom slapen Franse Bulldogs op hun rug?

Franse Bulldog en de meeste andere ‘bully’ rassen zullen op hun rug slapen om zich af te koelen. Hun vlakke gezichten en verkorte luchtwegen betekenen dat hijgen niet effectief de lichaamswarmte vermindert zoals dat bij andere honden wel het geval is.

Als je Frenchie op zijn rug slaapt met zijn buik bloot en zijn poten gestrekt, betekent dit dat hij het een beetje warm heeft en moet afkoelen. Honden slapen ook zo als ze zich op hun gemak voelen in hun omgeving. Het is een kwetsbare houding om in te slapen, want hun nek en vitale organen liggen bloot.

Je kunt je Frenchie helpen beter te slapen door een koelmat te kopen of een ventilator bij zijn mand te zetten. Dit zal helpen voorkomen dat je Franse Bulldog oververhit raakt en hij kan in een meer comfortabele houding slapen.

Waarom slaapt mijn Franse Bulldog ’s nachts niet?

Er zijn verschillende redenen waarom je Franse Bulldog ’s nachts niet wil doorslapen. De meest voorkomende is dat ze overdag te veel gelegenheid hebben om te dutten zodat ze ’s avonds niet moe zijn. Dit kan gemakkelijk verholpen worden door je dagelijkse wandelroutine te veranderen en er ’s avonds een korte wandeling aan toe te voegen. Dit zal helpen om je hond moe te maken, waardoor hij ’s nachts beter zou moeten slapen.

Je Frenchie kan ook moeite hebben om ’s nachts te slapen als hij zich niet op hun gemak voelt bij de positie van zijn bed. Een Franse Bulldog kan heel kieskeurig zijn over waar hij slaapt, en als ze zich onzeker voelen zullen ze ervoor kiezen niet te slapen. Probeer je Frenchie overdag in de gaten te houden om te zien waar hij het liefst gaat slapen en verplaats zijn nachtbed naar deze positie of zo dicht mogelijk in de buurt. Dit zal hem helpen zich veiliger en meer op zijn gemak te voelen.

Een andere reden waarom je Franse Bulldog ’s nachts misschien niet slaapt is te wijten aan verlatingsangst. Als je Frenchie het grootste deel van de dag bij jou of andere leden van je huishouden doorbrengt, kan hij zich ongerust voelen als je hem ’s nachts alleen laat.

Honden zijn roedeldieren en ze voelen zich veel veiliger als ze samen met een andere hond of hun baasje slapen. Je kunt proberen het hondenbed of de bench van je Frenchie naar je slaapkamer te verplaatsen, zodat hij zich dichter bij je voelt, maar laat je hond niet op je bed toe, tenzij je het comfortabel vindt dat hij naast je slaapt.

Frenchies hebben de neiging ’s nachts wakker te worden en dit kan je eigen slaap verstoren. Ze snurken vaak ook veel, dus wees ook hierop bedacht als je besluit je Frenchie ’s nachts in je slaapkamer te brengen.

Kan een Franse Bulldog buiten slapen?

Hoewel je Frenchie overdag graag buiten is, is het niet aan te raden hem ’s nachts buiten te laten slapen, vooral niet bij koud weer.

Een Franse Bulldog kan helemaal niet tegen extreem weer. In de zomer zijn de nachten vrij warm, en je hond zal hulp van jou nodig hebben om koel te blijven. Tenzij je een goed geventileerde hondenkennel met goede airconditioning hebt, moet je je Frenchie ’s zomers ’s nachts niet buiten laten slapen.

In de winter is je Franse Bulldog veel sneller vatbaar voor bevriezing en longontsteking dan de meeste andere hondenrassen. Elke temperatuur onder het vriespunt is ondraaglijk voor een Franse Bulldog. Als je een stevig hondenhok kunt voorzien van een verwarming die de hele nacht doorloopt, kan je Frenchie buiten slapen, maar als de verwarming ’s nachts stuk gaat kan je Frenchie snel ziek worden.

Sommige hondeneigenaars denken dat het aantrekken van een hondenjas voor hun Frenchie voldoende is om hem ’s nachts warm te houden om buiten te slapen, maar dit is lang niet genoeg om er zeker van te zijn dat je Franse Bulldog het warm genoeg heeft. Frenchies hebben een heel dunne vacht en een zeer gevoelige huid en de omstandigheden ’s nachts kunnen schadelijk voor ze zijn.

Fransjes mogen alleen buiten slapen als je ze een veilige, goed geventileerde en temperatuur gecontroleerde omgeving kunt bieden.

Over Mij

Hoi, ik ben Ton.Ik ben altijd gefascineerd geweest door kortsnuitige honden, en ik deel graag mijn kennis en ervaring met andere hondeneigenaren. Via kortsnuitigehonden.nl hoop ik dat je alle informatie vindt die je nodig hebt om je hond gelukkig en gezond te houden.