Kortsnuitige Honden
Hoeveel slapen Engelse Bulldogs

Hoeveel slapen Engelse Bulldogs?

Engelse Bulldogs zijn befaamd om hun vermogen om in elke omgeving in slaap te vallen, maar hoeveel slapen Engelse Bulldogs? Ze genieten van dutjes overdag, maar telt dat op tot een ongewone hoeveelheid tijd? Lees verder om meer te leren over de slaapgewoonten van Engelse Bulldogs.

Slapen Engelse Bulldogs veel?

Engelse Bulldogs houden van hun slaap. Ze kunnen van uitgelaten speeltijd in een oogwenk overgaan in dutten op de bank. Factoren als leeftijd, gezondheid en stressniveau kunnen invloed hebben op hoeveel een Bulldog slaapt. Het normale slaapbereik voor Engelse Bulldogs ligt ergens tussen 12 – 20 uur.

Engelse Bulldogs houden ervan om gedurende de dag korte dutjes te doen en ongeveer 10% daarvan is diepe slaap, ook bekend als REM slaap (rapid eye movement). Het is tijdens de REM slaap dat dromen voorkomt. Je kunt merken dat je Engelse Bulldog geluiden maakt of stuiptrekt tijdens de diepe slaap.

Honden doorlopen verschillende slaapcycli, net als wij, en ze kunnen tussen de cycli wakker worden om zich te herpositioneren, te eten of te drinken, en om zich te ontlasten.

Hoeveel uur per dag slapen Engelse Bulldogs?

Leeftijd is de belangrijkste factor die de slaapduur bij Engelse Bulldogs beïnvloedt. Puppy’s hebben de neiging veel vaker te dutten dan volwassen honden, naarmate ze groeispurten doormaken, tandjes krijgen en trainen. De gezondheid van een Engelse Bulldog bepaalt ook hoeveel slaap ze nodig hebben.

Hoeveel slaapt een Engelse Bulldog puppy?

Tijdens de eerste levensmaanden van een puppy slapen ze gewoonlijk 18 – 20 uur per dag, omdat hun lichaam een snelle ontwikkeling en groei doormaakt.

Bij veel andere rassen verandert deze tijd gedurende het eerste jaar van een pup. Bij Engelse Bulldog puppy’s blijft dit slaappatroon vrij consistent vanaf de geboorte tot 18 maanden oud.

Tijdens hun wakkere uren zijn Engelse Bulldog puppies zeer actief en prikkelbaar. Deze uitbarstingen van energie vereisen veel korte dutjes om bij te komen en hun lichaam te laten rusten.

Hoeveel slaapt een volwassen Engelse Bulldog?

Engelse Bulldogs zijn trage ontwikkelaars in vergelijking met andere rassen van vergelijkbare grootte. Ze worden pas als volwassen dieren beschouwd als ze 18 maanden oud zijn. De meeste Engelse Bulldogs zullen tussen 15 en 18 maanden een langzame verandering in hun slaappatroon meemaken. Ze zullen geleidelijk minder vaak of korter gaan dutten.

In dit stadium zijn ze niet meer in de groei en zouden ze zich in een normaal slaappatroon moeten hebben genesteld. Ze kunnen overdag nog 3 of 4 korte dutjes doen en ’s nachts 7 of 8 uur slapen.

Van een volwassen Engelse Bulldog wordt verwacht dat hij tussen 12 en 14 uur per dag slaapt, wat ongeveer 50% van hun dag uitmaakt.

De grootste reden hiervoor is de manier waarop ze gefokt zijn. Brachycephalische rassen hebben de neiging meer te slapen door de vorm van hun kop en hun afgeplatte snuit. Ademhalingsmoeilijkheden kunnen leiden tot gebroken of onderbroken slaap, wat betekent dat je Bulldog meer gelegenheid zal zoeken om overdag een dutje te doen.

Hun anatomie betekent ook dat ze snel moe worden van lichamelijke activiteit en daarom vaker een dutje zullen doen om die verloren energie terug te krijgen.

Hoeveel slaapt een bejaarde Engelse Bulldog?

Als je Engelse Bulldog de leeftijd van 7 jaar bereikt, wordt hij geclassificeerd als een senior hond. Je merkt misschien dat je Engelse Bulldog overdag minder actief is en vaker slaapt. Dit is een normaal deel van het verouderingsproces, net als bij mensen.

Senior Engelse Bulldogs slapen over het algemeen 16 – 18 uur per dag, hoewel dit meer kan zijn als ze gezondheidsproblemen hebben.

Kunnen Bulldogs te veel slapen?

Lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen invloed hebben op hoeveel een Engelse Bulldog slaapt. Als je Bulldog ziek is of ze voelen zich gestrest, zullen ze waarschijnlijk langer slapen dan normaal. Als je Engelse Bulldog niet aan een ziekte lijdt, maar toch meer dan normaal lijkt te slapen, moet je met een dierenarts spreken om een ongediagnosticeerde ziekte uit te sluiten.

Honden kunnen net als wij vlagen van depressie en angst ervaren. Dit wordt vaak uitgelokt door eenzaamheid of verveling. Als je Engelse Bulldog een groot deel van de dag alleen doorbrengt, zullen ze zich waarschijnlijk neerslachtig voelen. Dit kan resulteren in langere perioden van slaap.

Je kunt dit tegengaan door wat tijd te besteden aan spelletjes met je hond, een nieuw gedrag te trainen of een nieuwe activiteit uit te proberen, zoals behendigheid of zwemmen.

Waarom snurken Engelse Bulldogs?

Het is een bekend feit dat Engelse Bulldogs snurken. Elke hond kan tijdens de slaap snurken, maar het komt het meest voor bij brachycephale rassen zoals Engelse Bulldogs, Mopshonden en Boxers. Deze rassen hebben een langwerpig zacht verhemelte, waardoor overtollig weefsel de luchtpijp gedeeltelijk blokkeert en knorren en snurken tijdens de slaap het gevolg is.

Allergieën en zwaarlijvigheid kunnen bij Engelse Bulldogs ook snurken en slaapapneu veroorzaken, net als hun slaaphouding. Bulldogs slapen graag op hun rug, wat het snurken kan verergeren.

Je kunt de kans op snurken bij je Engelse Bulldog verkleinen door ze op een vetarm dieet te houden, ervoor te zorgen dat ze voldoende beweging krijgen en ze aan te moedigen op hun zij te slapen.

Andere dingen die je kunt doen zijn ze op allergieën laten testen, ze laten behandelen voor stenotische neusgaten (nauwe neusgaten) of veranderen waar ze slapen.

Waarom slapen Engelse Bulldogs op hun rug?

Engelse Bulldogs en andere mollige, tonvormige rassen zullen op hun rug slapen om zich af te koelen. Hun platte gezichten en verkorte luchtwegen betekenen dat hijgen de lichaamswarmte niet effectief vermindert zoals dat bij andere honden wel gebeurt. Ze houden ook hun lichaamswarmte beter vast dan andere rassen door hun overtollige huid, die hun lichaam isoleert.

Honden slapen met hun buik bloot als een manier om af te koelen. Dit is het grootste deel van hun lichaam en de gemakkelijkste manier om lichaamswarmte kwijt te raken. Honden slapen ook zo als ze zich op hun gemak voelen in hun omgeving. Het is een kwetsbare houding om in te slapen want hun nek en vitale organen liggen bloot.

Een koelmat is ideaal voor warmer weer, want je Engelse Bulldog hoeft dan niet op zijn rug te slapen om af te koelen. Je kunt ook een ventilator bij hun bed zetten als ze slapen. Zo voorkom je dat ze oververhit raken, en kunnen ze in een meer comfortabele houding slapen.

Waarom slaapt mijn Bulldog ’s nachts niet?

Of je Engelse Bulldog nu nooit goed ’s nachts geslapen heeft of dat ze onlangs gestopt zijn met ’s nachts slapen, er zal een eenvoudige reden voor zijn. De meest voorkomende is dat ze overdag te veel gelegenheid hebben om te dutten. De beste manier om dit te bestrijden is je dagelijkse wandelroutine aan te passen en je Engelse Bulldog overdag niet te vaak de gelegenheid te geven een dutje te doen. Je kunt ze ook meenemen op een korte wandeling voor het slapengaan. Dit zal helpen om ze te vermoeien en ze zouden ’s nachts beter moeten slapen.

De positie en het comfort van het bed van je Engelse Bulldog kunnen hun slaap verstoren. Engelse Bulldogs zijn kieskeurig als het gaat om het kiezen van een slaapplaats. Ze voelen zich het meest op hun gemak als ze dicht bij hun baasje zijn.

Observeer je Engelse Bulldog overdag om te zien waar ze het liefst dutten en verplaats hun nachtbed naar deze positie of zo dicht mogelijk in de buurt. Dit zal ze helpen zich veiliger en meer op hun gemak te voelen. Het is mogelijk dat je Engelse Bulldog zich angstig voelt over het gescheiden zijn van jou.

Als je Engelse Bulldog de hele dag gezelschap heeft, kan hij zich angstig voelen als hij ’s avonds alleen gelaten wordt. Honden zijn roedeldieren, en ze zullen in een kudde slapen voor warmte en veiligheid.

Je kunt proberen het hondenbed of de bench van je Engelse Bulldog naar je slaapkamer te verplaatsen, zodat ze zich dichter bij je voelen, maar laat ze niet op je bed toe, tenzij je je daar prettig bij voelt. Onthoud dat Engelse Bulldogs veel snurken, dus als je je Bulldog in je kamer hebt kan dat je slaap verstoren.

Sommige baasjes sluiten een compromis en laten het bed van hun Engelse Bulldog op de overloop buiten hun slaapkamerdeur staan. Zo kan je Engelse Bulldog dicht bij je zijn, maar niet zozeer dat hun gesnurk je wakker houdt.

Kunnen Engelse Bulldogs buiten slapen?

Het is niet aan te raden een Engelse Bulldog ’s nachts buiten te laten slapen, vooral niet bij koud weer. Engelse Bulldogs verdragen geen extreem weer en kunnen snel ziek worden als ze buiten moeten slapen.

In de zomer zijn de nachten vaak warm en zijn Engelse Bulldogs niet in staat zich effectief koel te houden. Tenzij je een goed geventileerd hondenhok met goede airconditioning hebt, kan je Bulldog ’s zomers beter niet buiten slapen.

Bevriezing en longontsteking komen vaak voor bij honden die ’s winters buiten moeten slapen. Elke temperatuur onder het vriespunt is gevaarlijk voor rassen alsEngelse Bulldogs. Sneeuwhonden zoals Huskies en Malamutes hebben een dikke dubbele vacht die warme lucht vasthoudt en de honden warm houdt. Engelse Bulldogs hebben een dunne vacht van kort, fijn haar. Dit soort vacht houdt warmte niet goed vast en is niet geschikt om buiten te slapen bij koud weer.

Je Engelse Bulldog kan het comfortabel vinden buiten te slapen als hun kennel een verwarming heeft, maar als de verwarming ’s nachts stuk gaat kan je Bulldog snel ziek worden. Je moet de temperatuur in je hondenkennel steeds in de gaten kunnen houden.

De temperatuur van het hondenhok mag niet lager worden dan 15°C/59°F en mag nooit hoger worden dan 23°C/73°F.

Over Mij

Hoi, ik ben Ton.Ik ben altijd gefascineerd geweest door kortsnuitige honden, en ik deel graag mijn kennis en ervaring met andere hondeneigenaren. Via kortsnuitigehonden.nl hoop ik dat je alle informatie vindt die je nodig hebt om je hond gelukkig en gezond te houden.